Impro liga

200209 Impro CSK

Impro liga

nedelja, 9. februar ob 20:00

Impro liga vabi na Specialko!

V nedeljo, 9. 2. bomo vstopili v Dan po dnevu kulture.

8. februar je Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, dan ko gremo v galerije, muzeje, gledališče, v kino ali pa na branje poezije in edini dan v letu, ko so na naslovnicah časopisov in spletnih medijev članki s področja kulture.
Večino ostalih dni se v domovini in svetu soočamo z različnimi pomembnejšimi novicami in problemi, kot je Koronavirus, odstop vlade, dopolnilno zdravstveno zavarovanje, najbogatejši zemljani, globalno segrevanje in požari, športne zmage in še kaj …

Kaj se zgodi, če bi znanstveniki ugotovili, da lahko samo umetnost reši nekatere probleme človeštva?
Tokrat bomo sledili skupini umetnikov z različnih področij, ki bodo skozi svoje umetniško ustvarjanje poskusili rešiti pereč družben problem.

Jim lahko uspe? Verjetno samo z vašo pomočjo.
Pridruži se nam na spontanem gledališkem doživetju.

Kdaj: V nedeljo, 9. 2. 2019 ob 20h.
Kje: V CSK France Prešeren, Karunova 14, Ljubljana.


Impro liga je temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas, ki poteka že od leta 1993. Glavnina programa poteka kot državno tekmovanje impro gledaliških skupin, program pa je stičišče slovenskih improvizatorjev in improvizatork.
Sezono 2019/2020 kot rdeča nit zaznamuje šport in odnos med športom in kulturo. Posvečamo se raziskovanju športnega spektakla, ognjevitovsti, vztrajnosti in moči, performativnosti v športu in športnim elementom v gledališču ter iščemo športni, kulturni in družbeni komentar.

Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO

200209 Impro liga

X
X
X
X
X
X