Reggae Month Celebration

Reggae Month Celebration

Reggae Month Celebration

petek, 7. februar ob 23:00

Februar je med privrženci jamajških ritmov znan tudi kot “Reggae Month”. Mesec, ko na Jamajki in po svetu slavijo mesec, ko so se rodili Dennis Brown, Tenor Saw, Horace Andy, Cutty Ranks, Bob Andy, Sidney Crooks, Bunny Rugs, Derrick Harriott, Spanner Banner in ob vseh drugih seveda tudi Bob Marley.
“Reggae Month” se začne 1.2. z rojstnim ali bolje “earthstrong” dnevom princa reggae Dennis Brownom in seveda doseže svoj vrhunec 6.2., ko praznuje kralj Bob Marley. Tokratni dogodek ni posvečen le njemu, temveč slavimo vse reggae glasbenike, ki so pustili neizbrisen pečat v reggae kulturi! Slavje bo potekalo v Sound System maniri, kjer boste na svoj račun prišli vsi ljubitelji vinilnih plošč, jamajške produkcije in odlične reggae selekcije, za katero tokrat skrbita Ziggi Mastah (Dubtafari Sound) in The W!ld Citizen (Boris Sound System). Tokrat premierno v dvorani CSK tudi Boris Sound System.

Ziggi Mastah

Ziggi je selektor, ki ne potrebuje neke posebne predstavitve. Na sceni je že tako dolgo, da ga lahko mirno okličemo za veterana. Njegova kolekcija vinilnih plošč je z leti postala velika. Ko pa je govor o dubplate zbirki, pa najdete v njej imena, kakršna so Capleton, Sizzla, Protoje, Hempress Sativa, Horace Andy, Max Romeo, Anthony B, Tony Curtis, Prince Alla, John Holt, Luciano in lahko bi naštevali še zelo dolgo. Leta 1997 je ustanovil Dubtafari Sound pod imenom katerega je prepotoval lep del sveta. Nastopal je med drugim na Jamajki, Ameriki, Madagaskarju, Nizozemskem, Švici, kot tudi v vseh okoliških državah in širom Balkana. Je eden vidnejših domačih predstavnikov reggae kulture, katero pomaga soustvarjati že več kot 20 let. Organiziral je nešteto dogodkov, omeniti pa vseeno velja 10 konferenc in koncerte, kot so Protoje, Chezidek, Raggin Fyah, … Znan je tudi po svojih papirčkih Ziggi Papers, ki razsvetljujejo vse prave ljubitelje zelenih substanc že skoraj tri desetletja.

The W!ld Citizen

Selektor in producent, ki se je dokazal na različnih področjih. Kot del DubDiggerz ekipe je ustanovil založbo DeepEnd, ki je nanizala veliko uspehov in predstavila glasbenike, ki uspešno izdajajo svojo produkcijo pri vidnejših založbah v dubstep glasbeni industriji.
The W!ld Citizen je tudi del ekipe Boris Sound System ekipe, kot tudi soustanovitelj platforme Massive!. V sklopu Massive! platforme soustvarja oddajo Massive! Selector’s Diary, kot tudi Massive! Sound Records glasbeno založbo, ki se lahko pohvali z več domačimi in tujimi izdajami. Tudi njega je pot vodila v tujino, bodisi kot del Boris ekipe, Dub Diggerz ali enostavno kot The W!ld Citizen, ki ga vsi poznajo po njegovi ljubezni do bass glasbe.

One Love 1 <3

200207 Reggae Month Celebration

X
X
X
X
X
X