Bowrain – Solo

Bowrain - Solo

Bowrain – Solo

petek, 28. februar ob 20:00

Tine Grgurevič – Bowrain, rojen leta 1983 v Ljubljani, je sodobni skladatelj, pianist in glasbeni producent.
Bowrain je kot skladatelj sodeloval pri številnih projektih s področja vizualne in uprizoritvene umetnosti ter teatra. Svojo glasbo je izvajal v Moderni galeriji in galeriji Škuc v Sloveniji, Ljubljanskem lutkovnem gledaliču, MGLC-ju, SNG Maribor in Nova Gorica, v teatru Het Veem na Nizozemskem, v umetniškem centru De Appel na Nizozemskem, v Melkwegu na Nizozemskem, na grafičnem bienalu v Sloveniji, na Beneškem bienalu v Italiji, v londonskem Friezu, v Uferstudios v Nemčiji, v umetniškem centru Pioneer Works v ZDA in galeriji Kustera Projects Red Hook v ZDA.
Leta 2014 je izdal prvenec Far Out, ki ga je posnel v Amsterdamu. Album je predstavil v amsterdamskem klubu Sugarfactory. Sledili so številni nastopi ob glasbenikih, kot so LAMB, Fennesz, Perera Elsewhere, Garden City Movement. Do sedaj je izdal več singlov, 3 studijske albume in EP. Njegov zadnji album Distracted je bil izdan jeseni 2017 pri ljubljanski založbi Kapa Records. Od maja leta 2018 sodeluje z južnoafriškim kolektivom The Brother Moves On, katerega je spoznal na festivalu Druga Godba v Ljubljani.
Nastopal je v Church of Sound (London), Alice Cph (Copenhagen), Brussels Jazz Weekend (Bruselj), The Cosmopolitan (Johannesburg), Orbit Jazz (Johannesbrug), na festivalu Eurosonic Noorderslaag na Nizozemskem, Tallin Music Week v Estoniji, projektu Nilsa Frahma Piano Day Ljubljana v Sloveniji in v Trstu, Westway Lab Festivalu na Portugalskem, Goethejevem inštitutu v Amsterdamu, festivalu MENT Ljubljana v Sloveniji, četrti Evropski jazz konferenci v Sloveniji, Jazz Festivalu Ljubljana in festivalu Walk and Talk Azores na Portugalskem.

Spletna stran / Facebook / Instagram

200228 Bowrain - Solo

X
X
X
X
X
X