Brest feat. Vesna Zornik

Vesna Zornik Brest KUD CSK

Brest feat. Vesna Zornik

četrtek, 16. april ob 20:00

Vesna Zornik, glas; Samo Šalamon, kitara; Samo Pečar, bas; Bojan Krhlanko, bobni; Kristina Kočan, besedila

Brest je nov super projekt, ki je mešanica pop/rock/jazz/blues/alter/indie glasbe. Zasedba Brest bo predstavila skladbe z nove plošče z naslovom V polsnu (izid januarja 2020). Na njej je štirinajst novih skladb s prvenca Nemi film s prepoznavnim vokalom Vesne Zornik (Katalena) in prodorno kitaro Sama Šalamona v ospredju. Skladbe, za katere glasbo je napisal Samo Šalamon in besedila Kristina Kočan, odlikuje zlitje različnih glasbenih zvrsti, ki puščajo odprta vrata za številna presenečenja v živem soočenju.
Recenzije albuma iz Slovenije in tujine so odlične:

“Posebnost albuma je v njegovi zvočni in besedilni izvirnosti, ki so jo glasbeni mojstri dvignili na raven prave mojstrovine. Gotovo se bo album Nemi film potegoval za naj album leta!!” (Zdenko Matoz, DELO)

“…še en zelo močan transžanrski album s tokrat precej bolj poudarjenim zasanjanim ameriškim kitarskim podkletenjem, od west coast psihedelije šestdesetih let do sodobne americane, pa tudi s poklonom art rocku in seveda jazz bluesu. Vesna Zornik se s petjem sproščeno prepušča njegovim zvočnim krajinam…iskriva, intimna besedila!!!” (Radio SLO 1)

Lepo o novem albumu V polsnu tudi iz Bosne in Hercegovine:

“Radi se u tekstovima nježne ljubavne tematike. Nježna muzička pratnja pravi cjelinu koja se sluša sa velikom pažnjom!” (Barikada)

200416 Brest in Vesna Zornik

X
X
X
X
X
X