Bališ

Bališ CSK

Bališ

petek, 5. junij ob 20:30

Rock skupina Bališ je bila kot glasbeni projekt ustanovljena leta 2000. Po eni strani kot protiutež tradicionalnim kulturnim navadam koroških Slovencev, po drugi strani pa naj bi skozi izbrano zvrst glasbe povezovala manjšinsko prebivalstvo s splošnim. Od samega začetka do danes, je skupina Bališ skorajda edini zamejski glasbeni rock-projekt kateremu je uspelo delovanje na profesionalni ravni.

Ime skupine »Bališ« govori zase. »Bališ« je bilo nekdaj vse imetje hlapcev in dekel, ki so ga nosili od delodajalca do delodajalca. Ta »bališ« ni bilo veliko, včasih skorajda nič, hlapci in dekle pa so bili pogosto pesniško ali glasbeno nadarjeni in v prenesenem smislu »Bališ« v tej tradiciji živi naprej.
Koroška skupina Bališ »živi« globoko slovansko emocionalnost, ki je doma nekje med melanholijo in evforijo. Bališ ustvarja glasbo za glavo in srce, ki se ne vdaja trendom šablonarjev!

V okviru naših CD-produkcij smo vedno sodelovali z vrhunskimi producenti in glasbeniki. Tudi tu je zelo pomemben povezovalni aspekt. Tako smo za produkcijo »Rož, Podjuna, Zila« povabili Vlada Kreslina. Pri zadnjih dveh produkcijiah nam je sound oblikoval Žare Pak.
V zadnjih letih smo bili prezentni tudi na slovenskih odrih. Tako npr. pri blues festivalu v Postojni, na Žalski noči mladine ali pri lanskoletnem Castle festivalu.

blank

X
X
X
X
X
X