Kralj Matjaž v časovni zanki

Kralj Matjaž v časovni zanki CSK

Kralj Matjaž v časovni zanki

sobota, 25. januar ob 11:00

Kralj Matjaž v časovni zanki (predstava za otroke)
avtor besedila, režiser, avtor zvočne kulise ter igralec: Uroš Potočnik / asistentka režije: Tanja Potočnik / koreografija: Sabina Schwenner / kostum: Mojca Debeljak / avtorica plakata: Andreja Potočar / tehnika: Janez Polc / Zahvala: Dom kulture Kamnik, KD Priden možic, Mojca Debeljak; fotokopirnica Zebra; Andreja Potočar; Predstavo je omogočila občina Kamnik

Kralj Matjaž se zaradi muhe, ki mu sede na nos, predčasno zbudi in prispe v sedanjost. Nadvse si želi najti Alenko in se skupaj z njo vrniti v pretekli čas. A vrnitev ni prav enostavna. Mu bo skupaj z mladimi gledalci uspelo rešiti vse uganke, ki mu stojijo na poti? Se bo lahko vrnil v preteklost?

Uroš Potočnik je kot diplomant AGRFT – smer dramska igra – prva leta po študiju preživel kot svobodnjak ter gostoval v MGL, PG Kranj ter v Mali drami. Ob gostovanjih po profesionalnih gledališčih je vzporedno ves čas pripravljal svoje gledališke stvaritve kor igralec, režiser ter pisec nekaterih besedil in pa avtor glasbe.
Na akademiji je imel priložnost zaigrati v več študentskih filmih in ravno film je bil kasneje nekako deset let njegov redni spremljevalec (igral je v nekaj TV filmih ter v nekaj celovečercih – Outsider (Bomba), zvenenje v glavi…). To, da je filmski zanesenjak od svojega šestega leta, ga še dandanes drži blizu tega medija (do sedaj je režiral tri igrane filme), ker pa se s filmskim kruhom pri nas bolj težko preživi, si je kruh služil po večini z gledališčem. Dve sezoni je bil zaposlen v SNG Maribor in SLG Celje, ker pa njegov duh rad počne različne stvari znotraj polja gledališča, se je zadnja leta odločil za svobodni poklic. Trenutno igra v zmagovalni predstavi Tedna slovenske drame – Republika Slovenija (SMG, Maska). Vidite pa ga lahko tudi v nadaljevanki Usodno vino v vlogi Dr. Krašovca.

200125 Kralj Matjaz

X
X
X
X
X
X