Le sosed bo mejak

Le sosed bo mejak CSK

Le sosed bo mejak

gledališka predstava za otroke

sobota, 8. februar ob 10:00

Letošnji praznik kulture naj bo nekaj posebnega! S časovnim strojem odpotujmo v preteklost in spoznajmo znanega pesnika Franceta Prešerna!

O PREDSTAVI LE SOSED BO MEJAK
CSK France Prešeren in gledališče Smejček vas ob letošnjem kulturnem prazniku prisrčno vabita, da pripeljete otroke na posebno kulturno poslastico: doživetje prijateljstva, pomena slovenske himne ter pesnika Franceta Prešerna na poseben, igriv in simpatičen način. Zakaj bi se o njem samo učili v šoli, če pa je bil človek, tako kot sva jaz in ti? Kaj, če bi zlezli v časovni stroj in z njim odpotovali v 19. stoletje, da ga pobliže spoznamo?
Tonček in Tonka sta zelo dobra prijatelja iz vrtca. Nekoč jima Tonkina mami podari besedilo himne zdravljice: »Žive naj vsi narodi, ki hrepene dočakat’ dan …«, ki ga ne razumeta. Govorila naj bi o miru in o sreči, pa vendar so besede veliko prezapletene, da bi jih lahko razumela. Tonček se mora kmalu zatem odseliti. Ko se čez nekaj let vrne, se obnaša čisto drugače, kot prej. Tonki kar naprej nagaja, se do nje grdo obnaša ein tudi ona mu kdaj vrne s kakšno potegavščino. Dokler znova ne najdeta besedila himne … Bosta zdaj končno ugotovila, o čem ta znana pesem govori …?

DOLŽINA TRAJANJA, CENA VSTOPNIC IN ŠE KAJ
Predstava je dolga 35 minut in je najbolj primerna za otroke od 3. do 10. leta starosti.
Cena vstopnice v predprodaji: 5 €, na dan dogodka: 7 € (vstopnico plača samo en starš, drugi starš ima brezplačen vstop)
Če pa je dovolj samostojen, si predstavo lahko ogleda tudi otrok sam. Medtem imajo starši nekaj časa za oddih ali prijetno druženje.

200208 Le sosed bo mejakLe sosed bo mejak

X
X
X
X
X
X