avgust, 2019

čet22avg(avg 22)18:00pet23(avg 23)05:00Dogodek je že minilKiNG FOO + Metalsteel18:00 - 05:00 (23) TrNOVfestDogodek::TrNOVfest

blank

Podrobnosti o dogodku

četrtek, 22. avgust

 

KING FOO + METALSTEEL

 

 

Celoten TrNOVfest program

 

 

 

[one_half]

[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]

[one_half]

[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]

 

 

KING FOO + METALSTEEL

 

 

 


KING FOO

Po odmevnem nastopu na slovenski popevki 2016 kjer so s pesmijo Začaraj Me pobrali nagradi strokovne žirije za najboljšo izvedbo, najboljši aranžma, kot najboljše pa so jih izbrali tudi ostali nastopajoči, so se KiNG FOO odpravili na koncertne odre.

Okrepljeni s pevko Aleksandro Josič, ki je nase opozorila na talentih v Srbiji, kjer je osvojila 3. mesto so KiNG FOO trenutno ena izmed najhitreje vzpenjajočih skupin na slovenski glasbeni sceni.
V leto 2017 so stopili s tretjim videospotom za pesem Lebdenje, februarja pa so prišli v finale EME s pesmijo Wild Ride.

Decembra istega leta so izdali svoj prvenec Galaxie, katerega izid so pospremili z velikim koncertom v ljubljanskem Cirkusu. Svojo glasbo so KiNG FOO predstavili tudi v tujini. 4x so se odpravili na turnejo v Srbijo, pot pa jih je zanesla tudi v Švico, Hrvaško in Portugalsko.

 

 


Metalsteel

Metalsteel so kot otroci desetletje in pol nazaj začeli odraščati ob svoji viziji heavy metala. Danes so vodilna slovenska heavy metal institucija z lastno identito, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji. Rezultat tega je udaren heavy metal s progresivnimi elementi, katerega so doslej manifestirali na sedmih albumih, še najbolj dovršeno in ostro pa na zadnjem albumu “Beyond The Stars”. Gre za konceptualen album, ki govori o prihodu nezemeljske civilizacije na Zemljo, da bi le-ta dvignila duhovno zavest človeštva in poskrbela za novo evolucijsko stopnjo človeka. Album so člani skupine snemali hkrati, česar se poslužujejo le redki glasbeniki.
Skupina prav tako sodeluje z ameriškim pevcem Jamesom Rivero (Helstar, Malice, Seven Witches, Distant Thunder, Malice), s katerim se vsako leto odpravijo na turnejo po evropskih državah.
Metalsteel so poleg nastopanja po evropskih odrih tudi prva slovenska metal skupina, ki je nastopila s simfoničnim orkestrom na državni prireditvi v Cankarjevem domu, igrala slovenskim žrtvam holokavsta ter nastopila v reklami za Toyoto, v kateri je bila uporabljena tudi skladba skupine. Napisali in posneli so tudi uradno himno festival Metaldays 2015.

 

 

 

KING FOO + METALSTEEL

Celoten TrNOVfest program

 

VEČ O DOGODKU

Čas trajanja

22 (četrtek) 18:00 - 23 (Petek) 05:00

VSTOPNICA

blank

Vstopnice niso več na voljo, ker je dogodek že minil.

Fotografije

Video

Časovnica

  • Dan 1
  • Dan 2
  • 22/08/2019
  • 19:00 DOKUMENTARNI FILM SIMFONIČNA EKSTAZA MISIJA KITAJSKA19:00 - 19:30

  • 20:00 KiNG FOO20:00 - 22:00

  • 22:30 Metalsteel22:30 - 23:30

  • 23/08/2019
  • 00:00 ALL YOU CAN DANCE METAL & ROCK00:00 - 05:00Klubska DJ zabava ob Metal & Rock uspešnicah.

Facebook dogodek

Facebook dogodek

Ocene dogodka

Ta dogodek še ni bil ocenjen

X
X
X
X
X
X