avgust, 2019

pet23avg(avg 23)18:00sob24(avg 24)05:00Dogodek je že minilZlatko + Recycleman (DJ set)18:00 - 05:00 (24) TrNOVfestDogodek::TrNOVfest

blank

Podrobnosti o dogodku

petek, 23. avgust

 

ZLATKO + RECYCLEMAN (DJ SET)

 

 

Celoten TrNOVfest program

 

 

 

[one_half]

[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]

[one_half]

[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]

 

 

ZLATKO + RECYCLEMAN (DJ SET)

 

 

 


Recycleman

Na albumu Leva scenaje sodelovalo več glasbenikov, h končni podobi pa je poleg AliEna največ prispeval basist Mitja Kavec. Po glavnem končanem snemanju meseca avgusta je bil album izdan decembra leta 1994 pri založbi Mačji disk/Prodok, katere lastnik in ustanovitelj je bil Tone Stojko, s katerim sta sodelovela že pri snemanju bmx in skate rolkarskih TV oddaj na RTVSLO in A-Kanalu. Skladbi Leva scena in Stremetzsky, s katerima je promoviral prihajajoči album, so zaradi eksplicitnih in za tiste čase presenetljivo neposrednih besedil pritegnile veliko pozornost v javnosti. Zaradi tega jih marsikatere radijske postaje niso hotele vrteti in nekatere celo eksplicitno cenzurirale, kar se ni v Sloveniji zgodilo že dobro desetletje od zamrtja punk glasbe. Vseeno so postale hiti, tudi na račun rednega predvajanja na Radiu Študent in takrat novonastalih postajah Gama MM ter Radio Salomon. Album je doživel buren odziv, predvsem s strani glasbenikov, ki se jih je Ali En lotil v besedilih, kot sta Tomaž Domicelj in Jan PlestenjakDanes velja za prelomni dogodek slovenske rap in hip-hop scene. Največja uspešnica z albuma pa je postala skladba o bureku »Sirni & mesni«, za katero je nastal tudi videospot, kar avtorju ni bilo najbolj pogodu, saj je šlo za skladbo z neangažiranim besedilom. Spomladi 2015 je sledila live turneja z bendom v sestavi Alien (vokal in scratch), Mitja Kavec (bass), Kristijan Pavlin (el-kitara), Tomaž Zver (bobni) in štiri-članska brass sekcija. Turneja je bila kljub ‘samo’ dvanajstim nastopom odmevna in obiskana. V novogoriškem Zelenem Gaju, so jim bili predskupina Avtomobili. Vrhunec pa je predstavljal nastop v Ljubljani, kjer je AliEn in bend v Hali Tivoli 22.februarja 1995 nastopil kot predskupina Beastie Boys. Leva scenaje bila prodajno izjemno uspešna; založnik je z izdajanjem ponatisov končal po enem letu in prodanih je bilo 5000 CD-jev ter 1000 kaset (dodaten ponatis je izšel ob peti obletnici albuma), kar je v Sloveniji Zlata naklada. AliEn je postal tudi glasbeni debitant leta in prejel nagrado Zlata Nota na Bledu, ki pa jo je principelno zavrnil z besedami, da zamenja nagrado za skejt, ker ne more sprejeti nagrade od leve scene, ki jo ne spoštuje.

 

 

ZLATKO + RECYCLEMAN (DJ SET)

Celoten TrNOVfest program

VEČ O DOGODKU

Čas trajanja

23 (Petek) 18:00 - 24 (Sobota) 05:00

VSTOPNICA

blank

Vstopnice niso več na voljo, ker je dogodek že minil.

Fotografije

Video

Časovnica

  • Dan 1
  • Dan 2
  • 23/08/2019
  • 20:00 Zlatko20:00 - 22:00

  • 22:30 Ali En (DJ set)22:30 - 23:30

  • 24/08/2019
  • 00:00 ALL YOU CAN DANCE FUNKY, HIP-HOP & SHIT00:00 - 05:00Klubska DJ zabava s Funky & Hip-Hop glasbo by DJ Rak3ta in Alf.

Facebook dogodek

Facebook dogodek

Ocene dogodka

Ta dogodek še ni bil ocenjen

X
X
X
X
X
X