februar, 2020

sob29feb19:3021:30Dogodek je že minilJazz Oud Quartet100 LET19:30 - 21:30 KUD CSK kavarnaDogodek::100 letnica,KoncertVstop:Vstopnina

Jazz Oud Quartet CSK
blankblankblank

Podrobnosti o dogodku

Jazz Oud Quartet

Koncert “Jazz sreča Orient”

sobota, 29. februar ob 19:30

Jazz Oud Quartet: Lado Jakša, saksofon, klarinet, klaviature, Boris Šinigoj, oud (arabska lutnja), Tomaž Šinigoj, violina, Miha Šinigoj, violončelo in kontrabas. Igrajo temperamentno improvizirano avtorsko glasbo v aktualnem dialogu med evropskim jazzom in orientalskim izročilom, zlasti arabskimi muwašahat, navezuje pa se tudi na otomanski maqamat, grški rebetiko, iranski radif in indijsko rago. Kvartet je aktiven predvsem na ljubljanski alter sceni, avgusta 2016 pa uspešno gostoval tudi na Mednarodnem poletnem festivalu slovite Aleksandrijske knjižnice v Egiptu.
Kvartet združuje prekaljene in uveljavljene glasbenike. Lado Jakše je vsestranski umetnik in priznan džezovski multiinštrumentalist. V preteklosti je bil član kultnih skupin Salamander in Sedmina, ter ustanovitelj legendarne jazz zasedbe Sončna pot. Lutnjist in kitarist Boris Šinigoj je vodja zasedbe Nova Schola Labacensis, ki izvaja zgodnjo evropsko in orientalsko glasbo ter grški rebetiko. Mlajša predstavnika kvarteta Tomaž in Miha Šinigoj sta prav tako člana zasedbe Nova Schola Labacensis, uveljavila pa sta se tudi v etno ansamblu Vagantes.

VEČ O DOGODKU

Čas trajanja

(Sobota) 19:30 - 21:30

VSTOPNICA

blank

Vstopnice niso več na voljo, ker je dogodek že minil.

Video

Facebook dogodek

Facebook dogodek

Ocene dogodka

Ta dogodek še ni bil ocenjen

X
X
X
X
X
X