november, 2020

ned01nov18:00Dogodek je že minilPredstavljenoJEAN-CHRISTOPHE GAIRARD TRANSILVANIJAKONCERT V FESTIVALNI DVORANIKoncert je zaradi omejitev COVID 19 prestavljen na soboto, 30. oktober, 202118:00 Festivalna dvoranaDogodek::KoncertVstop:Vstopnina

JEAN-CHRISTOPHE GAIRARD TRANSILVANIJA

Podrobnosti o dogodku

JEAN-CHRISTOPHE GAIRARD TRANSILVANIJA

Nedelja, 1. november 2020, ob 18:00
Koncert je zaradi omejitev COVID 19 prestavljen na soboto, 30. oktober, 2021

Letošnji veliki koncert Godalkanja koledarsko ustreza spominu na tiste, ki jih ni več z nami. A program bo še kako tuzemen. Tkale ga bodo niti dežele slavnega grofa Drakule – Transilvanije.

Umetniški vodja koncerta bo slovenskemu občinstvu že znani Jean-Christophe Gairard, ki bo nadgradil dosedanje produkcije z Godalkanjem in Simboličnim orkestrom. Jean-Christophe je velik kos svojega življenja preživel v Transilvaniji, kjer se je učil tradicionalne in ciganske glasbe. Je violinist in skladatelj ter iskan mentor transilvanske in romunske glasbe, ki vodi delavnice po vsej Evropi. Leta 2014 je bil v vlogi solista pri mednarodnem projektu »European Symbolic Orchestra«, s katerim je na turneji posnel tudi ploščo »Terrafolk & European Symbolic Orchestra – XXLive«. Leta 2012 in 2016 je v okviru Godalkanja vodil delavnice romunske glasbe in skupaj z njim posnel kar nekaj uspešnih spletnih videoposnetkov.

Orkester bo sestavljen iz glasbenikov šestih držav. Letos plesali žal ne bomo, lahko pa bomo vadili potrpežljivost – srbečica v petah je namreč huda bolest.

Obiskovalci se boste lahko naužili še melosov iz okolice Transilvanije, med drugim Moldavije, Romunije in Banata. Dogodek bo hkrati napoved cikla petih »Urban Folk« koncertov, ki jih Godalkanje organizira v KUD Centru slovanskih kultur France Prešeren.

 

Jean-Christophe Gairard (Francija) – violina, brač, kitara
Gaspard Panfiloff (Francija) – kitara, balalajka
Wouter Vandenabeele (Belgija)
Angelika Hudler (Avstrija)
Kathryn Döhner (Nemčija)
Barja Drnovšek, Bojan Cvetrežnik
An Černe, Ana Lazar, Ajda Cvek, Nika Škodič – violine
Jošt Lampret, Areh Mahkovic – kontrabas
Nejc Škofic – klaviature
Slovenian Fiddle Gang
Specialke z oprodama
Namuznjeni Godalkarji

 


Koncert je del cikla “Urban folk“. Nakup abonmaja za celoten cikel.
Cena vstopnice 14 € | 8 € do 18. leta, dijaki in študentje*
* za ceno s popustom pri nakupu vpišite kodo “godalkanje“. Dokazilo z osebno / dijaško / študentsko izkaznico ob vstopu na prizorišče.

VEČ O DOGODKU

Čas trajanja

(Nedelja) 18:00

Lokacija

Festivalna dvorana

Vilharjeva 11

VSTOPNICA

blank

Vstopnice niso več na voljo, ker je dogodek že minil.

Organizator

Godalkanjegodalkanje@gmail.com

Facebook dogodek

Facebook dogodek

Ocene dogodka

Ta dogodek še ni bil ocenjen

X
X
X
X
X
X