november, 2020

sre04nov19:00Dogodek je že minilPredstavljenoDUO PANFILOFF GAIRARD (Francija)GodalkanjeKoncert je zaradi omejitev COVID 19 prestavljen, abonentom se lahko na izrecno željo del kupnine vrne.19:00 KUD CSK dvoranaDogodek::KoncertVstop:Vstopnina

DUO PANFILOFF GAIRARD (Francija)

Podrobnosti o dogodku

DUO PANFILOFF GAIRARD (Francija)

Sreda, 4. november 2020, ob 19:00
Koncert je zaradi omejitev COVID 19 prestavljen, abonentom se lahko na izrecno željo del kupnine vrne.

CSK France Prešeren, Karunova 14, Ljubljana

Gaspard Panfiloff in Jean-Christophe Gairard sta se spoznala pred desetimi leti. Oba sta del gorniško – glasbenega projekta »La Tournée des Refuges«, pri katerem glasbeniki hodijo peš z vsemi inštrumenti in opremo ter koncertirajo vsak večer v drugi gorski koči. Igrajo večinoma v gorah (francoskih, italijanskih, švicarskih Alpah, Pirenejih), v puščavi Negev in v francoskem čezmorskem departmaju Reunion. Posneli so šest albumov s 25 do 30 glasbeniki.

Njun duo repertoar je ogledalo njunih korenin in glasbenih vplivov, ki jima jih je prineslo ustvarjalno življenje. Igrata lahko v različnih zasedbah – kitara in balalajka, dve kitari, kitara in violina. Sprehajata se od klasične in tradicionalne ruske glasbe z balalajko v vodilni vlogi, do romunske, srbske in bolgarske glasbe, kjer solistično vlogo prevzema violina.

Gaspard Panfiloff – balalajka, kitara
Jean-Christophe Gairard – violina, kitara

 

Koncertni cikel urbane folk glasbe zasedb z godali smo ustvarili zato, da lahko uprizoritve velikih violinskih mojstrov, gostujočih mentorjev Godalkanja, v živo doživimo tudi v Ljubljani. Slovenija je v evropskih strokovnih krogih znana po mojstrskih tečajih različnih violinskih slogov. Ne gostimo zgolj mentorjev; tudi učenja željni profesionalni glasbeniki se pripeljejo od daleč, da se lahko udeležijo izobraževanja po naših standardih.

Koncertni večeri so dogodki, ki presegajo zgolj poslušanje koncerta, saj uradnemu delu običajno sledi zajemanje (jam session), ob katerem ni težko zaplavati v občutke nesmrtnosti.

Za koncertne uprizoritve težki časi (omejitve pandemije) nam niso vzeli poguma, zato začenjamo z novo obliko medsebojnega povezovanja krogov prijateljev, poznavalcev in ljubiteljev žive akustične glasbe.


Koncert je del cikla “Urban folk“. Nakup abonmaja za celoten cikel.
Cena vstopnice 14 € | 8 € do 18. leta, dijaki in študentje*
* za ceno s popustom pri nakupu vpišite kodo “godalkanje“. Dokazilo z osebno / dijaško / študentsko izkaznico ob vstopu na prizorišče.

VEČ O DOGODKU

Čas trajanja

(Sreda) 19:00

VSTOPNICA

blank

Vstopnice niso več na voljo, ker je dogodek že minil.

Video

Organizator

Godalkanjegodalkanje@gmail.com

Facebook dogodek

Facebook dogodek

Ocene dogodka

Ta dogodek še ni bil ocenjen

X
X
X
X
X
X