februar, 2021

sre10feb19:00IDA MEIDELL BLYLOD & SLOVENIAN FIDDLE GANG (Švedska / Slovenija)Godalkanje19:00 KUD CSK dvoranaDogodek::KoncertVstop:Vstopnina

IDA MEIDELL BLYLOD & SLOVENIAN FIDDLE GANG (Švedska / Slovenija)

VEČ O DOGODKU

Podrobnosti o dogodku

IDA MEIDELL BLYLOD & SLOVENIAN FIDDLE GANG (Švedska / Slovenija)

Sreda, 10. februar 2021, ob 19:00
CSK France Prešeren, Karunova 14, Ljubljana

Ida Meidell Blylod je švedska baročna in folk violinistka, ki jo strastno zanima raznolikost evropskih violinskih tradicij. Idino občutljivo igranje razkriva resnično sposobnost, da vsak nastop naredi edinstven. Ne glede na to, ali igra v mračni koncertni dvorani, na živahnem plesišču ali v prenatrpanem baru. Ida je dolga leta gostovala po evropskih ljudskih in baročnih prizoriščih, iskana pa je tudi kot učiteljica na mednarodnih tečajih različnih slogov folk glasbe. V Slovenijo jo je leta 2011 prvič pripeljal festival Etnohisteria. Od takrat se zaradi rednih sodelovanj s Simboličnim orkestrom in Godalkanjem redno vrača. Leta 2014 je bila solistka mednarodnega projekta »European Symbolic orchestra«, s katerim je na turneji tudi posnela ploščo »Terrafolk & European Symbolic Orchestra – XXLive«. Koncertirala je s slovensko zasedbo Ida&Other Bears. Na spletu si lahko ogledamo kar nekaj posnetkov njenih nastopov v živo, tudi z zasedbami Godalkanja.
Ida z Johanom Hedinom, priznanim solistom na nyckelharpi (švedski lajni z lokom), trenutno igra v duetu Hedin & Meidell, švedskem folk-baročnem projektu. Na Švedskem in Danskem redno sodeluje z več baročnimi orkestri.
Na ljubljanskem koncertu se bo Idi pridružil Fiddle Gang. Skupaj nas bodo popeljali na energično in barvito potovanje po spreminjajočih se glasbenih pokrajinah severnoevropske ljudske glasbe.

 

 

 

URbAN FolK
koncertni cikel Godalkanja

Koncertni cikel urbane folk glasbe zasedb z godali smo ustvarili zato, da lahko uprizoritve velikih violinskih mojstrov, gostujočih mentorjev Godalkanja, v živo doživimo tudi v Ljubljani. Slovenija je v evropskih strokovnih krogih znana po mojstrskih tečajih različnih violinskih slogov. Ne gostimo zgolj mentorjev; tudi učenja željni profesionalni glasbeniki se pripeljejo od daleč, da se lahko udeležijo izobraževanja po naših standardih.

Koncertni večeri so dogodki, ki presegajo zgolj poslušanje koncerta, saj uradnemu delu običajno sledi zajemanje (jam session), ob katerem ni težko zaplavati v občutke nesmrtnosti.
Za koncertne uprizoritve težki časi (omejitve pandemije) nam niso vzeli poguma, zato začenjamo z novo obliko medsebojnega povezovanja krogov prijateljev, poznavalcev in ljubiteljev žive akustične glasbe.


Koncert je del cikla “Urban folk“. Nakup abonmaja za celoten cikel.
Cena vstopnice 14 € | 8 € do 18. leta, dijaki in študentje*
* za ceno s popustom pri nakupu vpišite kodo “godalkanje“. Dokazilo z osebno / dijaško / študentsko izkaznico ob vstopu na prizorišče.

Čas trajanja

(Sreda) 19:00

Lokacija

KUD CSK dvorana

Karunova ulica 14

VSTOPNICA

blank

Cena 14€

Število vstopnic? -1 +

Cena skupaj 14€

Organizator

Godalkanjegodalkanje@gmail.com

Facebook dogodek

Facebook dogodek

Ocene dogodka

Ta dogodek še ni bil ocenjen

X
X
X
X
X
X
X