april, 2021

sre14apr19:00BOJAN CVETREŽNIK – »Tribute to Aca Šišić« (Slovenija / Srbija / Avstrija)Godalkanje19:00 KUD CSK dvoranaDogodek::KoncertVstop:Vstopnina

BOJAN CVETREŽNIK – »Tribute to Aca Šišić« (Slovenija / Srbija / Avstrija)

Podrobnosti o dogodku

BOJAN CVETREŽNIK – »Tribute to Aca Šišić« (Slovenija / Srbija / Avstrija)

 
Sreda, 14. april 2021, ob 19:00
CSK France Prešeren, Karunova 14, Ljubljana

Bojan se je posvetil največjemu srbskemu violinskemu virtuozu narodne glasbe, Aleksandru Šišiću. Malokdo ve, da je bil Šišić romunski rom iz Srbije. Bojan na tečajih po Evropi predava njegovo glasbo, leta 2018 je v Festivalni dvorani vodil koncert »Plešeš kolo«, lani pa je program prejel vabilo z violinskega festivala v srbskih Pranjanih, kjer je Bojan z zasedbo Terrafolk in Slovenian Fiddle Gang v osrednjem programu na velikem odru sobotnega večera predstavil, »kako braća Janezi sviraju Acu Šišića«. Velik del dokumentarnega filma o violinskem festivalu v Pranjanih vsebuje glasbo zasedb pod Bojanovim vodstvom.
Priložnosti za izvajanje tega programa v Sloveniji ni veliko, a si Bojan vseeno želi vsebino vsaj občasno deliti tudi z domačim občinstvom. K sodelovanju je povabil mojstre srbske glasbe, ki živijo na Dunaju.

Bojan Cvetrežnik – violina
Barja Drnovšek, Angelika Hudler – violina
Momir Moka – harmonika
Jovan Torbica – kontrabas

 

 

 

URbAN FolK
koncertni cikel Godalkanja

Koncertni cikel urbane folk glasbe zasedb z godali smo ustvarili zato, da lahko uprizoritve velikih violinskih mojstrov, gostujočih mentorjev Godalkanja, v živo doživimo tudi v Ljubljani. Slovenija je v evropskih strokovnih krogih znana po mojstrskih tečajih različnih violinskih slogov. Ne gostimo zgolj mentorjev; tudi učenja željni profesionalni glasbeniki se pripeljejo od daleč, da se lahko udeležijo izobraževanja po naših standardih.

Koncertni večeri so dogodki, ki presegajo zgolj poslušanje koncerta, saj uradnemu delu običajno sledi zajemanje (jam session), ob katerem ni težko zaplavati v občutke nesmrtnosti.
Za koncertne uprizoritve težki časi (omejitve pandemije) nam niso vzeli poguma, zato začenjamo z novo obliko medsebojnega povezovanja krogov prijateljev, poznavalcev in ljubiteljev žive akustične glasbe.


Koncert je del cikla “Urban folk“. Nakup abonmaja za celoten cikel.
Cena vstopnice 14 € | 8 € do 18. leta, dijaki in študentje*
* za ceno s popustom pri nakupu vpišite kodo “godalkanje“. Dokazilo z osebno / dijaško / študentsko izkaznico ob vstopu na prizorišče.

VEČ O DOGODKU

Čas trajanja

(Sreda) 19:00

VSTOPNICA

blank

Cena 14€

Število vstopnic? -1 +

Cena skupaj 14€

Organizator

Godalkanjegodalkanje@gmail.com

Facebook dogodek

Facebook dogodek

Ocene dogodka

Ta dogodek še ni bil ocenjen

X
X
X
X
X
X
X