Kultura v letu 2020 v Ljubljani

Kultura v letu 2020 v Ljubljani

Kultura “Covid20” v Ljubljani

S ponedeljkom, 4. maja, ko bodo lahko lokali ponovno odprli svoje vrtove, le-te hkrati odpira tudi kulturni center KUD CSK France Prešeren v Trnovem.

Ker sta kavarna in večnamenska dvorana, ki ravno v teh nesrečnih časih praznuje svojo 100-letnico, še zaprti za obiskovalce, smo se v kulturnem centru odločili, da bomo letos izkoristili svoje dvorišče kot še nikoli. Zato vabimo tako kulturnike, ki so v teh dneh lačni nastopanja, kot obiskovalce, ki si želijo uživati v kulturi. Odprti smo vsak dan od 16:00 – 23:00.

Dvorišče, kjer vsako leto poteka Trnovfest, bomo do preklica namenili vsem kulturnikom, ki si želijo nastopati pred občinstvom, seveda po vseh trenutno obveznih varnostnih ukrepih. Želimo namreč ponuditi prostor tako gledališčnikom kot glasbenikom in vsem drugim, ki morda v tem trenutku nimajo možnosti ali prostora za nastopanje ali pa zgolj nimajo te sreče, da bi imeli tolikšen vrt.

Seveda organizatorji dnevno spremljamo situacijo, kdaj bomo lahko odprli tudi notranje prostore, a bojimo se, da bo do takrat izpelo še kar nekaj dogodkov. Zavedamo se, da je tudi izvedba letošnjega tradicionalnega ljubljanskega festivala Trnovfest še pod velikim vprašanjem, sploh pod pogoji, ki smo jih bili vajeni iz preteklosti. Zato se letos nagibamo za sodelovanje z zgolj domačimi glasbenimi in gledališčnimi skupinami, kar pa seveda ne pomeni prav nič slabega. A pustimo se pozitivno presenetiti. Do avgusta je še nekaj časa.

Vsekakor je naš namen najprej zapolniti dnevni program in to od danes pa do konca jeseni. Z raznoličnim dnevnim programom, ki ga ne bodo spremljale samo gledališke predstave in koncerti različnih glasbenih žanrov, pač pa že dobro vpeljane stend-up komedije.

CSKFP velika koncertna dvorana

Po hrani se lahko posvetite tudi športnim dejavnostim malega ročnega nogometa, igranja šaha ali taroka, včasih pa celo ljubiteljskega pokra. Ter seveda vseh preostalih namiznih iger. V prihodnosti bomo razširili aktivnosti tudi z različnimi PlayStation igrami in turnirji. Prednost dnevnega dogajanja pa vam bomo sproti začinili in popestrili še z glasbenimi DJ-ji in nenapovedanimi koncerti.

Letos bo vedno sončni vrt KUD CSK France Prešeren še bolj aktiven. Če se vam bo družilo ali vam do dolgčas, sedaj veste kam. Na Karunovo ulico 14 v Trnovo.

Preglej celoten video arhiv 2019/2020.

Za pomoč kulturnega centra lahko namenite tudi manjšo donacijo.

Kulturni center KUD CSK France Prešeren že več let ni prejel in ne prejema nobene državne ali občinske podpore, podpore iz domačih razpisov ali EU skladov, kot tudi ne kakršnihkoli sponzorskih sredstev. Ker se preživljamo izključno iz lastnih sredstev, so za nas trenutne razmere že na meji preživetja.
Donacijo bomo namenili za obratovanje kulturnega centra in nastopajočih kulturnikov, ki v teh dneh nastopajo brezplačno. Za vsako donacijo se vam iskreno zahvaljujemo!

1 5 10 20 30 50 75 100

Za dodatne informacije se lahko obrnete na elektronski naslov program@cskfp.si ali pokličete 070.69.00.69. Glasbene skupine lahko izpolnijo tudi spletno prijavnico.

Za sledenje novicam, nagradnim igram, popustom, akcijam in reakcijam, se lahko prijavite na prejemanje novic po elektronski poštni na uradni spletni strani www.cskfp.si.

Sledite pa nam lahko na strani Facebook.com/CSKFP in Twitter.com/CSKFP.

X
X
X
X
X
X