Imagen // Podoba

Imagen Podoba CSK

četrtek, 12. marec ob 20:00

Imagen // Podoba

Podoba // Imagen je multidisciplinarno avtorsko delo, predstava, v kateri se povezujejo sodobni flamenko, fizični teater in gibalno -zvočna improvizacija. Predstava je zasnovana kot eksperimentiranje z umeščenostjo človeka znotraj svojih fascinacij, Namesto fiksnih idej se akterji lotevajo umetnosti univerzalno – kot žarek, ki se razbije v stekleni prizmi, ta pojav pa velja tudi v obratni smeri.

Gibalno-zvočni spoj kompozicije in improvizacije ob izvirni glasbi flamenko kitarista Mariana Campalla se vedno znova rojeva kot tabula rasa, soočajoč se z mehanizmi, ki nas preko fascinacij vkleščajo v dominacijo sistemskih ureditev in norm. Prav ta ne-definiranost je naravni vzgib, ki ga Alicia Acuña in Mitja Obed izžarevata v svojem umetniškem raziskovanju, procesu, v katerem sta svoje polje ustvarjanja razširila na veliko bolj primarno izražanje na sceni.

Delo pod drobnogled vzame odnos družbe in posameznika in metafizično dojemanje/lociranje koncepta družbe kot del nas samih, kot niz imaginarnih sinaps v naših možganih.

Podoben odnos se dogaja v relaciji flamenko-sodobno. Razcep in fuzija sta fenomena, ki se istočasno pojavljata na svetovni avantgardni flamenko  sceni v ekvivalentnem obsegu kot na področju sodobnega plesa ter tudi sodi na sodobno plesne odre.

Predstava je bila premierno uprizorjena v Sevilli v januarju 2020.

blankImagen // Podoba

X
X
X
X
X
X