Imperij, Lombardo, Cosmo Daivat

Skupni koncert glasbenih skupin: LOMBARDO, IMPERIJin COSMO DAIVATbo postregel s povzetki repertorajev vseh treh skupin v enem dnevu.

LOMBARDO

Skupina je nastala poleti 2017 kot nadaljevanje sodelovanja pri različnih skupnih projektih. Sestavljena je iz glasbenikov, ki so že dlje časa prisotni na slovenski glasbeni sceni.

Člani:
Nejc Lombardo – vokal
David Stritar – kitara
Borut Velušček – bas
Peter Vdovč – klaviature
Toni Habula – bobni
Sašo Kronegger – tolkala

Nejc je kariero začel kot solist. Po uspehu s skladbo »Zavrtela sva svet«, ki je bila najbolj predvajana skladba v Sloveniji 2008, je leta 2011 ustanovil skupino Lombardo, ki je po skladbah »Trenutek breztežnosti« in »Nov dan« zaključila s svojim delom, Nejc pa se je vrnil k delu kot solist. V letu 2015 je bil Nejc finalist oddaje Slovenija ima talent, v 2016 pa je sodeloval v seriji Znan obraz ima svoj glas. Poleti 2017 je vzpostavil »novo« skupino Lombardo, ki pa ima že do tega trenutka pripravljenega dovolj materiala za vsaj 2 albuma.
David in Toni sta slovenski publiki najbolj znana po svojem sodelovanju v skupinah RattleSnake in Flirrt. Med drugim je David tudi avtor zelo znanih pesmi »Hvala« / RattleSnake in »Preden greš še mal ostan« / Flirrt. Peter je kot klaviaturist sodeloval v obeh inkarnacijah skupine Flirt in Flirrt. Borut je v skupini Flirrt igral bas. Sašo je bil bobnar skupine Ministri, v zadnjih letih pa je bil najbolj aktiven kot pevec in tolkalist skupine 3Čelos (tudi spremljevalne skupine Kleman Bunderla), kot tolkalist pa je sodeloval tudi pri akustični plošči skupine Flirrt.

IMPERIJ

Skupina Imperij je začela nastajati konec leta 2013, ko je bobnar Julij Klemenc začel iskati člane za svoj novi band.

Člani:
Jure Salobir – vocal, kitara
Peter Horvat – kitara
Katarina Kurtjak – klaviature
Julij Klemenc – bobni

Skupina Imperij je praznovala 5 leto delovanja. Sestavljamo jo bobnar Julij Klemenc, kitarist Peter Horvat, vokalist in ritem kitarist Jure Salobir ter klaviaturistka in vokalistka Katarina Kurtjak. V osnovi smo rock band, vseeno pa se skozi ustvarjanje in navdih vsakega posameznika v skupini skozi pesmi prepletajo različne podzvrsti. Tako na trenutke zajadramo tudi v pop, indie in alternativne vode. Jeseni 2016 smo pod okriljem Dallas Records izdali svoj prvenec »2068«, ki smo ga predstavili na približno 30ih nastopih v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Jesenicah, Vrtojbi, Kopru in drugje. Oktobra 2018 smo v Svetovni Kavarni Sputnik v Ljubljani imeli predstavitev drugega albuma z naslovom »Lutke«. Tudi tega smo izdali pri založbi Dallas Records. Leta 2019 si želimo naše skladbe predstaviti čim večjemu številu poslušalcev.

COSMO DAIVAT

So peterica ki igra, da uživa in ki ustvarja, da pove. Brez sentimentalne navezanosti na glasbene klasifikacije in določanje zvrsti. Tu so, ker so ustvarili svoj unikaten slog in ker jih ustvarjalnost žene k višjim, boljšim ciljem, naj gre za ustvarjanje ali živo nastopanje.

Člani:
Damjan Šaršanski – vokal
Edin Biščić – kitara
Matej Krč – kitara
Uroš Dobčnik – bas
Aleš Hrastnik – bobni

Njihovi začetki segajo v leto 2011, do letošnjega leta so izdali dva EP-ja in dva studijska albuma, angleškega ‘I am Co.Da’ (2016, samozaložba) ter slovenskega ‘Svobodi vdan’ (2018, Dallas Records). Cosmo Daivat so zopet pritegnili pozornost javnosti na začetku letošnje pomladi s singlom in pripadajočim videospotom Jutro (bo utišalo nemire), oktobra pa je izšel drugi singel ‘Soncu kradem zvezde’, ki nadaljuje zastavljen pohod po radijskih postajah po Sloveniji.

COSMO DAIVAT, ROKERSKO PRESENEČENJE LETA.
“Skratka, čeprav gre za mladi bend, gre hkrati tudi za tvorbo, ki raste iz koncerta v koncert, ter tako postaja resen igralec v panogi. Če imate možnost, jih ne zamudite! “– Nejc Zupančič Rocker.si

VSTOPNICE

V predprodaji 8€
Na dan koncerta 10€

X
X
X
X
X
X