Jadranka Juras

Jadranka Juras Jazz Kvintet

JADRANKA JURAS (vokal)
MILAN STANISAVLJEVIĆ (klavir)
NIKOLA MATOŠIĆ (kontrabas)
ADAM KLEMM (saksofon)
BORUT RAMPIH (bobni)

Jadranka Juras je diplomirala iz jazzovskega petja na Univerzi za glasbo in odrsko umetnost v Grazu. Med samim študijem in po končanem študiju je posnela dve samostojni zgoščenki Anima in Sakura, kateri sta bili med slovenskim poslušalstvom in na radijskih valovih zelo dobro sprejeti (album Anima je bil med drugim razglašen tudi za album leta). Je redna gostja na številnih ploščah slovenskih glasbenikov. Leta 2016 je izdala zgoščenko z naslovom “Paris honey” (Založba NIKA Records), svoj prvi album z jazzovsko glasbo. Na zgoščenki se nahaja devet pesmi od katerih je osem jazzovskih klasikov, ter ena avtorska pesem, napisana za instrumentalni trio.
Pianist Milan Stanisavljević je pesmi povezal v glasbeno celoto, in sicer s svojimi subtilnimi aranžmaji in izjemnim občutkom za zvočno estetiko, ki je slišna tudi na njegovih obeh izvrstnih albumih Awakening in Sound Quest, kjer se predstavlja kot avtor glasbe in vodja Milan Stanisavljević tria. Poleg instrumentalnega tria, ki ga z Milanom tvorita še Robert Jukič za kontrabasom in Kristijan Krajnčan za bobni, se na albumu pojavijo tudi gostje, flavtistka Anja Burnik, saksofonist Lenart Krečič in kitarist Primož Grašič.

V letošnjem letu je tik pred izdajo njenega drugega jazzovskega albuma z naslovom »You and I and the Music« katerega je skupaj, s pianistom Milanom Stanisavljevićem, posnela v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenije. Na albumu se nahajajo jazzovski standardi, katere je posnela za album Paris Honey, le da so tokrat aranžmaji razpisani za Big Band. Vse aranžmaje je spisal odličen Tadej Tomšič.
Na koncertu bo skupaj s kvartetom predstavila pesmi, ki se nahajajo na obeh jazzovskih albumih.

Vstopnice

predprodaja 10€
Na dan dogodka 15€
VIP: miza za 4, prva vrsta, penina predprodaja 60€, na dan 90€
Prodaja:
Blagajna CSK, www.cskfp.si, EVENTIM

X
X
X
X
X
X