CSK novice

Svetovni dan flamenka s CoraVientom

Dogodek je počastitev dneva - 16. novembra leta 2010, ko je UNESCO razglasil flamenko za eno od mojstrovin svetovne kulturne dediščine. Umetnost flamenka zajema preplet mnogih različnih ter bogatih tradicij: španske, bizantinske, judovske, arabske..., ki jo najmočneje zaznamuje ciganski vpliv. Od ostalih zvrsti ga razlikujejo specifično petje, prežeto s ciganskim melosom, poseben zven kitare ter temperamenten ples, ki redko koga pusti ravnodušnega.

Berite naprej

Življenje v rož’cah

Simpatična cvetličarka se znajde v situaciji, kjer mora čakati. Opravila je svojo službeno dolžnost, a zdaj mora počakati, da jo pokliče šef in ji potrdi, da lahko gre domov. Znotraj čakanja se znajde v neprijetni situaciji, kjer začne govoriti in govoriti. Monopredstava sestavljena iz črnega humorja, petja in dramske igre je pravi “pušlc" čustev.

Berite naprej

The Jammocrats!

Premikali bomo pete, zibali boke, tresli bobenčke in začinili trenutke. Poleg tega bomo še praznovali rojstni dan našega Iron Mikea. In kot da to še ni dovolj, bo dogodek dobrodelno naravnan, tako da bodo VSI prihodki od kart donirani slovenski organizaciji, ki bo razkrita na koncertu.

Berite naprej

Most

Vsak človek komunicira verbalno in neverbalno. A nismo vsi ljudje enaki. Nekateri ljudje imamo take in drugačne ovire, smo drugačni, posebni. In mi smo zgradili most v socialni komunikaciji. A ta most ne zdrži dolgo. Poruši se, vse pade na tla.

Berite naprej

Adijo poletje

V slovo si bomo vzeli čas za poletje, od katerega se bomo poslavljali na našem vrtu v petek, 13. septembra, od 19:00 dalje. Ob mešanih pijačah in že pozabljeni glasbi polno presenečenj in pozabljenih glasbenih skupin, se bomo družili v še enem izmed zadnjih poletnih večerov.

Berite naprej

Poredna Vivi

Vivian je prostitutka, ki se je za svoj poklic odločila iz praktičnih razlogov. Lahko bi postala karkoli drugega, vendar delo najrajši opravlja leže in od doma. Za dobro plačilo je vedno pripravljena sodelovati, ima pa svoje principe, od katerih ne odstopa, tudi če se svet poruši na glavo.

Berite naprej

S-Wing it!

V sredo, 18. septembra, vam v prostorih CSK France Prešeren, od 20:00 dalje pripravljamo prav poseben večer, kjer bomo otvorili razstavo (S)wing it.

Berite naprej

Moč sporazumevanja

Cilj konference je izmenjati izkušnje, znanja in primere dobrih praks s področja gledališke pedagogike. Priznani domači in tuji strokovnjaki bodo predstavili možnosti uporabe gledaliških elementov v izobraževalnem procesu za spodbujanje razvoja komunikacijskih in socialnih veščin ter učenje jezikov.

Berite naprej

Koncert Sausages za 27 let

Ljubljanska r'n'r zasedba Sausages praznuje 27 let delovanja in 20 let izida prve plošče (Sausages 1999). Kot vsako leto se za obletnico obeta koncertni pregled ustvarjanja in obujanja spominov ter prijetnega druženja.

Berite naprej
X
X
X