Encuentros flamencos

Encuentros flamencos

26. september ob 20:00
nakup vstopnic

blank

Na svoji turneji po Evropi v Center Slovanskih Kultur France Prešeren prihajata izjemna mehiška umetnika Fernando Soto (flamenko kitara) in Angel Ramos Magaña (cajon) ob svetovno uveljavljeni pevki in plesalki Marii Keck ter slovenskem plesalcu Mitji Obedu. Na odru ob stalni improvizaciji in vsak s svojim lastnim stilom ustvarjajo gosto atmosfero, v kateri navdih črpajo iz virtuoznosti in izvirnosti drug drugega.

Kitara: Fernando Soto
Cajon: Angel Ramos Magaña
Petje, ples: Maria Keck
Ples: Mitja Obed

Fernando Soto je sodeloval z različnimi kompanijami v Mehiki in po svetu. Komponiral je glasbo za vrhunske umetnike kot Maria Juncal, Karen Lugo, Martin Cruz, Martín Cruz, Marién Luévano, sodeloval s Carmen Ledesma, Jorge Pardo, Luis de Luis, La Chocolata in drugimi. Redno je nastopal v tablau “Los Tarantos” v Granadi, blestel na odrih kot so Teatro de Bellas Artes, Teatro de la Ciudad, Auditorio Nacional, Festival Afrocaribeno in drugi. Angel Ramos Magaña je študiral cajon pri največjih mojstrih kot so El Pirana, Ramon Porrina, Kike Terron in Manu Masaedo. Sodeloval je z mednarodno uveljavljenimi umetniki kot so Mexicanto, Mitote Jazz, Gabriel Gonzalez y el Groove Capital, Jessie Groove, El Amir, Jorge Pardo in Karen Lugo. Oba sta člana flamenko fusion banda ZAMPAAX od leta 2017.

Maria Keck je zadnjih 9 let živela v Španiji ter tam kot plesalka in pevka sodelovala v mnogih – tako tradicionalno famenco kot flamenco fusion projektih. Nastopala je na mnogih odrih po Evropi, na Japonskem, Argentini. V zadnjem času se posveča umetniškemu in pedagoškemu delu na Madžarskem, v Sloveniji in Španiji.

Mitja Obed je slovenski plesalec flamenka, ki sodeluje s številnimi domačimi in tujimi umetniki ter nastopa v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori. Španiji, Italiji. Redno uči oziroma vodi delavnice v Sloveniji, na Hrvaškem in Črni Gori.

Uradna spletna stran:

X
X
X
X
X
X