Priporočamo nakup vstopnic prek spleta!

*Zaradi zdravstvene situacije Covid19, obiskovalce prosimo, da si zagotovijo vstopnice prek spleta v predprodaji. Vseeno se lahko vstopnice kupijo tudi na vhodu pred prireditvijo.

Nakup digitalne e-vstopnice je popolnoma preprost in okolju prijazen. Vstopnico po nakupu prejmete po elektronski pošti. Ob prihodu na prizorišče pa zgolj pokažete QR kodo na telefonu. Vstopnice namreč ni treba natisniti, a če želite, jo lahko prinesete tudi v tiskani obliki. Odločitev je vaša.

12

Na zalogi

Ob vstopnici boste prejeli še 12 kulturnih pik.
Šifra: 200716D Kategorija: Oznaki: ,

Starinarnica

četrtek, 16. julij ob 20:00

Uroš Potočnik: Starinarnica
Avtorska komedija – Starinarnica, igralca ter avtorja Uroša Potočnika (Outsider, Zvenenje v glavi, Usodno vino, Republika Slovenija…) je neke vrste ‘stand up’, pri katerem pa starinar Korel zaradi svoje ‘starosti’ večinoma sedi tako, da je Starinarnica na nek način tudi ‘sit down’ komedija. Starinarnica je prostor, v katerem se kopičijo najrazličnejše stare stvari iz različnih obdobij, ki nosijo različne zgodbe in prigode, predvsem pa imajo patino. V Starinarnico vsako jutro, že nekaj let zapored, prihaja starinar Korel, ki deluje kakor zmes pikolovskega profesorja zgodovine, zvitega prodajalca, neizprosnega licitatorja, neutrudnega zbiralca ter sentimentalnega vdovca. Predvsem pa Korel rad govori in razlaga; njegove zgodbe pa so več kakor zgodbe o predmetih; so zgodbe o ljudeh in njihovih usodah. Poleg tega o vsakem predmetu govori iz osebnih izkušenj na način, da predmet skupaj s protagonistom postane nekakšen ‘osrednji lik’, ki deluje kot večno živeči, brezčasni super heroj, ki je z nami že od začetka časov. Predstava Starinarnica se tako na subtilen in duhovit način sprašuje o pomenu zgodovine za slovenski narod – od plastične vrečke, rokovnjaške pištole, pa vse do mamutove dlake. Starinarnica je enodejanka, komedija, ki je primerna tudi za srednješolsko populacijo.
Ideja, besedilo, režija, izvedba: Uroš Potočnik Koreografija giba: Sabina Schwenner Kostumografija: Slavko Sever

X
X
X
X
X
X