Priporočamo nakup vstopnic prek spleta!

*Zaradi zdravstvene situacije Covid19, obiskovalce prosimo, da si zagotovijo vstopnice prek spleta v predprodaji. Zaradi popisa obiskovalcev po priporočilih NIJZja, smo omejili nakup na največ dve vstopnici na osebo. Seveda pa lahko nakup opravi več obiskovalcev hkrati.Vseeno se lahko vstopnice kupijo tudi na vhodu pred prireditvijo.

Nakup digitalne e-vstopnice je popolnoma preprost in okolju prijazen. Vstopnico po nakupu prejmete po elektronski pošti. Ob prihodu na prizorišče pa zgolj pokažete QR kodo na telefonu. Vstopnice namreč ni treba natisniti, a če želite, jo lahko prinesete tudi v tiskani obliki. Odločitev je vaša.

14

Na zalogi

Šifra: 210414G Kategorija: Oznaka:

BOJAN CVETREŽNIK – »Tribute to Aca Šišić« (Slovenija / Srbija / Avstrija)

 
Sreda, 14. april 2021, ob 19:00
CSK France Prešeren, Karunova 14, Ljubljana

Bojan se je posvetil največjemu srbskemu violinskemu virtuozu narodne glasbe, Aleksandru Šišiću. Malokdo ve, da je bil Šišić romunski rom iz Srbije. Bojan na tečajih po Evropi predava njegovo glasbo, leta 2018 je v Festivalni dvorani vodil koncert »Plešeš kolo«, lani pa je program prejel vabilo z violinskega festivala v srbskih Pranjanih, kjer je Bojan z zasedbo Terrafolk in Slovenian Fiddle Gang v osrednjem programu na velikem odru sobotnega večera predstavil, »kako braća Janezi sviraju Acu Šišića«. Velik del dokumentarnega filma o violinskem festivalu v Pranjanih vsebuje glasbo zasedb pod Bojanovim vodstvom.
Priložnosti za izvajanje tega programa v Sloveniji ni veliko, a si Bojan vseeno želi vsebino vsaj občasno deliti tudi z domačim občinstvom. K sodelovanju je povabil mojstre srbske glasbe, ki živijo na Dunaju.

Bojan Cvetrežnik – violina
Barja Drnovšek, Angelika Hudler – violina
Momir Moka – harmonika
Jovan Torbica – kontrabas

 

 

URbAN FolK
koncertni cikel Godalkanja

Koncertni cikel urbane folk glasbe zasedb z godali smo ustvarili zato, da lahko uprizoritve velikih violinskih mojstrov, gostujočih mentorjev Godalkanja, v živo doživimo tudi v Ljubljani. Slovenija je v evropskih strokovnih krogih znana po mojstrskih tečajih različnih violinskih slogov. Ne gostimo zgolj mentorjev; tudi učenja željni profesionalni glasbeniki se pripeljejo od daleč, da se lahko udeležijo izobraževanja po naših standardih.

Koncertni večeri so dogodki, ki presegajo zgolj poslušanje koncerta, saj uradnemu delu običajno sledi zajemanje (jam session), ob katerem ni težko zaplavati v občutke nesmrtnosti.
Za koncertne uprizoritve težki časi (omejitve pandemije) nam niso vzeli poguma, zato začenjamo z novo obliko medsebojnega povezovanja krogov prijateljev, poznavalcev in ljubiteljev žive akustične glasbe.


Koncert je del cikla “Urban folk“. Nakup abonmaja za celoten cikel.
Cena vstopnice 14 € | 8 € do 18. leta, dijaki in študentje*
* za ceno s popustom pri nakupu vpišite kodo “godalkanje“. Dokazilo z osebno / dijaško / študentsko izkaznico ob vstopu na prizorišče.
X
X
X
X
X
X