TrNOVfest 2019 – 3. avgust

BOHEM + UP N’ DOWNS

 

Za vsako vstopnico kupljeno v predprodaji, vam podarimo brezplačno pijačo po izbiri.

BOHEM + UP N’ DOWNS

Za vsako vstopnico kupljeno v predprodaji, vam podarimo brezplačno pijačo po izbiri.

Bohem

Skupina Bohem je prvi pravi preboj na slovensko glasbeno sceno naredila leta 2004, ko je luč sveta zagledal prvenec Življenje ni zločin. Najuspešnejši singli s te plošče Kraljica sanj, Deveti junij, Kri, Boem, On je jaz ostajajo najprepoznavnejši koncertni pečati skupine, ki je glasbo nadgradila z odličnimi videospoti.
Deveti junij, videospot danes znanega režiserja Mitje Okorna, je definitivno postavil band na glasbeni zemljevid Slovenije. Kot takrat edini slovenski izvajalec so Bohem dobili možnost, da spot posnamejo v vizualno čudoviti Ljubljanski Operi
Videospot za skladbo On je jaz ima na portalu Youtube že več kot 1.000.000 ogledov, kar je za slovensko rock skupino izjemna številka.
Leta 2007 so v sodelovanju z enim najboljših godalnih aranžerjev v Italiji, Valterjem Sivilottijem posneli drugi album z naslovom Manifest ljubezni, ki je izšel leta 2008. Največji uspeh z albuma je požela skladba Romanca, za katero so posneli do takrat najdražji videospot, ki je bil deležen odličnih kritik kot eden najboljših videospotov posnetih na področju celotne bivše skupne države in bil dolgo časa tudi edini slovenski predstavnik na lestvici MTV Adrie.
V letu 2011 se je skupina sredi ustvarjanja tretje plošče kmalu po objavi singla Na drugem bregu razšla z dolgoletnim članom Marjanom Kotnikom. Avgusta je na avdicijah za novega kitarista skupino najbolj navdušil najmlajši izmed kandidatov Simon Šubic, ki je bil, mladosti navkljub, s svojim igranjem in suverenostjo, izredno prepričljiv.
Za skladbo Nihče iz vesolja s prihajajočega albuma je skupina posnela videospot, v katerega je vključila nekaj obrazov njenih najzvestejših oboževalcev. Spomladi 2013 je izšel singel Vse že imaš, ki ga je pospremila akcija, v kateri so Bohem-i pripravili presenečenje mladoporočenemu paru (in zvestima oboževalcema skupine) z nenapovedanim koncertom na njunem domu.
Tretjo plošča Na drugem bregu. Izšla je v januarju 2014. Uspešnejše skladbe z albuma: Polja mladih let, Vse že imaš, Moje, Nihče iz vesolja, Na drugem bregu, December.
V zadnijh 2 letih so lansirali 4 nove single in videospote: Balada o njej, značaj, V ljubljani in Moja Dežela

Up n' Downs

UP N’ DOWNS se po prvencu z naslovom Vse, kar sem pozabil vračajo z drugim delom istoimenske trilogije. Skupina se po pridobljeni studijski in odrski kilometrini na poslušalce obrača s nekoliko tršim in surovejšim zvokom, ampak pri tem ostaja zvesta svoji melodičnosti, ki se posebej izraža v baladah, katerim ostajajo v svojem deležu tudi na tem albumu. DOWNSI, kot si sami rečejo, se v svojih pesmih še vedno ukvarjajo z bivanjskimi vprašanji in se gibljejo med nasprotnostmi kot so jaz in ti, moje in tvoje, splošno in posamično, ljubezen in sovraštvo, vojna in mir ter nenazadnje življenje in smrt. Pod vso glasbo in besedila sta se podpisala brata Zavolovšek., aranžerski del pa so, kot pri prvem albumu oblikovali vsi člani benda. Bend UP N’ DOWNS, ki včasih skrajšajo svoje ime kar na U.N.D., je “zrela rock zasedba, čeprav jo ima večina nekoliko dementnih slovenskih glasbenih medijev (če ti sploh obstajajo), za mlado in obetavno ekipo, česar se ne branijo, ampak preprosto ne drži. Vsaj glede obetavnosti. Zasedba ne obeta ničesar, saj že od začetka ni obetala ničesar. Kar počnejo je samo rokenrol. Vendar tega zagotavljam, počnejo z velikimi jajci.”

BOHEM + UP N’ DOWNS

Za vsako vstopnico kupljeno v predprodaji, vam podarimo brezplačno pijačo po izbiri.

X
X
X
X
X
X