TrNOVfest - 30. avgust 2019
Bogunov + Brigand

TrNOVfest 2019 – 30. avgust

BOGUNOV + BRIGAND

 

Za vsako vstopnico kupljeno v predprodaji, vam podarimo brezplačno pijačo po izbiri.

Za vsako vstopnico kupljeno v predprodaji, vam podarimo brezplačno pijačo po izbiri.

Bogunov

Junij 2019 – Pesem in pol na Radio Koper: “Največ glasov za Pesem in pol Radia Koper je zbrala skupina Bogunov. Zanjo pravijo, da ima magijo Yu rocka in toplino pripovedništva kantavtorjev nekdanje države.”
Skupina, ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. Popeljala vas bo stran od vsakdanjih skrbi, hkrati pa vas spodbudila k razmišljanju. Med poslušanjem se boste spraševali, v kakšen žanr bi jih umestili – zdaj so zabavni pop, naslednji trenutek mračnjaški rock, vmes preblisk šansona, na trenutke bluesa, novega vala, celo folka.
Bogunov vsakič znova presenetijo z neverjetno iskreno in čustveno močno liriko, ki jo ustvarja pevec in avtor Ognjen Zeljić v obliki zgodb, med katerimi vsak najde kakšno, s katero se lahko poistoveti. Vzdušje se spreminja iz pesmi v pesem, od temačnih, nasilnih in surovih pa do čustvenih, melanholičnih in optimističnih, ljubezenskih in celo primernih za ples. Pri ljubljanskem ŠKUC-u so zapisali: “Pri pesmih zasedbe Bogunov gre v prvi vrsti za sporočilnost, oziroma za posameznikovo doživljanje sveta, ki ga obdaja in manj za preprosto zabavo publike, kar pa ne pomeni, da je užitek ob poslušanju manjši, zagotovo nasprotno”.
Njihova glasba je raznolika, hkrati pa smiselno povezana, energična in odločna, hkrati pa nežna in melanholična. Za to skrbi pet glasbenikov v klasični, razširjeni rockovski zasedbi. Na kitarah sta izvrstna glasbenika Peter Pavičić in Vladimir Zelić, ki se odlično dopolnjujeta in poskrbita za močan rockovski zvok. Basist Mitja Centrih drži kompozicijo na tirih in vas ne pusti, da bi stali pri miru. Na bobnih za ritem in tempo skrbi Rok Skoliber, ki s svojim znanjem in izkušnjami zanesljivo daje temelj glasbi.
Z neverjetno karizmo in nežnostjo, hudomušnim humorjem in mračnjaško strastjo vas bodo popeljali po skrivnih kotičkih uma in duše, ki v današnji histeriji sveta pogosto ostanejo skriti.

Brigand

“Honest, humanly deep, filled with weird metaphors and intricate poetic images, some of them even abominable, accompanied by layered guitar parts, musical microphoney, complete artistic piece,” – Pris.
BRIGAND was formed in February 2011 by Velibor Nikolić, former frontman, guitarist and singer of Jewy Sabatay, the cult band from Pančevo (Serbia). Band members are also Stefan Gaćeša (bass guitar, vocals) and Milan Sarić (drums). The genre band plays is an essentially alternative rock with shoegaze, noise, experimental, doom / sludge metal influences, with introspective lyrics that only occasionally dive into social themes. Their first live performance was in April 2011 in Belgrade. From the very beginning, they started with recordings and production and quickly released two singles “Malarme” and “Okovan”
(2011) with the goal of quick affirmation in underground circles. In September 2013, the debut album “Zaplešimo Grešnici” came out via Black Planet Records, which has picked up very good reviews both in the country and abroad. From the start two songs were singled out, “Voleo Sam Te” and “Metak S’ Mojim Imenom”. Special attention was drawn to the guest appearance of the cult keyboard player and singer of the band Swans, Jarboe, in the song “Tri Noći”. In the meantime, besides club and joint concert performances, band performed in various festivals, including Arsenal fest, Belgrade Beer fest, Vračar Rock fest, and many more. After three years of promotion of the album mainly in Serbia, band performed in Bulgaria and Bosnia and Herzegovina, and Velibor performed independently in the Netherlands, the group returns to the studio to record their second album. In February 2017 “Daleko Je Vavilon” came out also for Black Planet Records, and it was announced with the video single “Most Je Prešao Reku”. This album although strives to be darker than it’s predcesor, with heavier sound and gloomier lyrics, also gets remarkable criticis from regional media, with an emphasis on the quality of the production and lyrics. The band is currently in the studio, working on their third album „Iza Crne Duge“, which is planned to be out in 2020.

Za vsako vstopnico kupljeno v predprodaji, vam podarimo brezplačno pijačo po izbiri.

Delite na svojih kanalih

X
X
X