TrNOVfest 2019 – 9. avgust

Za vsako vstopnico kupljeno v predprodaji, vam podarimo brezplačno pijačo po izbiri.

Za vsako vstopnico kupljeno v predprodaji, vam podarimo brezplačno pijačo po izbiri.

Nipke

Nipke se z rapom ukvarja že več kot 10 let, v sredini oktobra 2015 je Nipke izdal album, katerega single »Všeč tko k je« je postal slovenski hit, sledil pa je hit »Noben me ne razume«, ki je še posebej popularen med mladimi.

Videospot za pesem »Noben me ne razume« je postal NAJ VIDEOSPOT LETA 2016.

Nipke govori predvsem o zgodbah, katere črpa iz svojega življenja, kot tudi iz svoje fantazije. Pri svojem delu je perfekcionist, njegova posebnost v rapu pa je odličen občutek za melodijo in ritem, povezovanje kompleksnih besednih zlogov, dvojnih in trojnih rim, ki pa so povedane na preprost način da jih lahko razume vsak. Nipketov “vajb” pa je zelo sproščen in naraven.

N'toko

Miha Blažič – N’toko je glasbenik, kolumnist in aktivist. Nase je najprej opozoril kot dvakratni zmagovalec slovenskega državnega prvenstva v freestyle rapu, a je sčasoma razvil široko paleto glasbenih izrazov. Poleg manj znanih, N’toko je namreč tudi glasbeni producent in DJ, sta široko prepoznavna zlasti njegov angažma v glasbeni skupini Moveknowledgment ter pot samostojnega rap izvajalca s petimi izdanimi albumi. Ob vsem tem pa se je N’toko izoblikoval tudi kot pisec in komentator. Zdi se, da so se njegova družbeno kritična besedila iz rapa, brez da bi izgubila ostrino, prelila tudi v formo blogov in odmevnih kolumn, ki jih objavlja v Mladini. »To, da si kritično opredeljen do stvari, da spremljaš, kaj se dogaja, in da javno izražaš svoje mnenje, ni stvar uporništva, ampak je stvar čisto navadne državljanske participacije. Vsi bi morali to početi.«

Za vsako vstopnico kupljeno v predprodaji, vam podarimo brezplačno pijačo po izbiri.

X
X
X
X
X
X